Er komt een recessie aan. Wat doet dat met jouw weerbaarheid?

Na de pandemie stevenen we nu af op een economische recessie. Dat zorgt bij kenniswerkers voor onrust. Want wat betekent het voor hun bedrijf of baan? En hoe blijf je er toe doen op de arbeidsmarkt of in het bedrijfsleven? We spreken erover met Nicola Kleyn van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). “Het belangrijkste is om te blijven leren.”
Nicola Kleyn was eigenlijk van plan om een sabbatical te nemen. Maar toen kwam er een interessante functie vrij bij RSM én de pandemie barstte los. Ze besloot van Johannesburg naar Rotterdam te verhuizen en de uitdaging aan te gaan. Inmiddels is ze twee jaar dean of executive education en is het nog steeds een turbulente tijd. Een oorlog, energiecrisis, klimaatcrisis, een dreigende recessie…
Een bijzondere tijd om te emigreren. Hoe ga je daarmee om?
“Ik ben opgegroeid in Zuid-Afrika, dan ben je wel gewend aan turbulent tijden, denk aan: politieke en economische onrust. Maar wat ik niet had verwacht was dat covid zolang nog zoveel impact zou hebben. Omdat alles online was, was het moeilijker om de verbinding aan te gaan met onze werknemers en studenten. Ik ben blij dat alles nu wat normaler wordt, hoewel er natuurlijk nog steeds veel gaande is.
In een tijd als dit is het belangrijk om rustig te blijven en je af te vragen wat precies de impact is. Gaat het voor korte of lange termijn onrustig zijn?
We geven onze studenten ook mee dat ze toekomstgericht moeten zijn, ze moeten goed nadenken over de veranderende wereld en wat dat voor heb gaat betekenen. Hoe navigeren ze daarin?”
In het nieuws horen we veel over een recessie. Die verwachten economen aan het eind van dit jaar. Wat zijn de uitdagingen voor ondernemers en werkgevers?
Wat het antwoord is op deze vraag (en andere vragen), lees je HIER
Bron: Business Insider