Haal meer uit je horecazaak tijdens corona met deze 4 tips

Ondernemen in coronatijd is knap lastig, vooral als je een horecazaak hebt. Toch zijn er in deze onzekere tijd ook kansen die je als horecaondernemer kan benutten. Haal meer uit je zaak met deze tips.
Nieuwe inkomstenbronnen
Horeca apparatuur dat gedeeltelijk stil staat en een lege zaak: plotseling kwam de horeca tot stilstand. Maar de ondernemers niet. Veel horecazaken zagen hun vlucht in nieuwe inkomstenbronnen. Dat varieerde van het organiseren van online bingo’s en workshops tot het aanbieden van verse maaltijdpakketten en brunchboxen. Zelfs eigen kleding werd aangeboden. Sommige horecazaken startten zelfs een eigen webshop voor de verkoop van huisgemaakte producten en unieke smaakmakers. Deze nieuwe inkomstenbronnen zijn een slimme manier om de kleiner geworden gastencapaciteit gedeeltelijk te compenseren.
Takeaway en bezorging
Als er één segment is dat in de lift zit vanwege corona, dan is het wel maaltijdbezorging. Nu we massaal hebben geproefd van hoe makkelijk het is om online maaltijden te bestellen, smaakt dit zeker naar meer. De verwachting is dat maaltijdbezorging en afhalen populair blijven. Ook als straks de deuren van horecazaken weer gedeeltelijk open mogen.
Ondernemers zijn niet langer gebonden aan het aantal couverts in het restaurant. Met behulp van maaltijdbezorging en afhalen kunnen nóg meer gasten thuis bediend worden.
Speel in op lunch en coffee to go
Thuiswerken is een blijvertje. Als straks de kantoren weer open gaan, blijft een groot deel van de werknemers (gedeeltelijk) thuis werken. De functie van het kantoor verandert: van werkplek naar ontmoetingsplek. De plek om samen te overleggen, werken doen we thuis. Dat thuis werken gaat ons prima af. Maar toch zoeken thuiswerkers graag een reden om even de deur uit te gaan. Bovendien is er één groot gemis: de koffie van kantoor.
Dat wordt opgelost met goede koffie to go. In de pauze even een blokje om en vervolgens een lekkere lunch en koffie halen. Trek thuiswerkers naar jouw zaak door lunch en koffie to go aan te bieden. Een hele nieuwe doelgroep maakt zo kennis met jouw horecazaak. Maar ook voor bezorging liggen hier kansen. Nu we meer thuis werken, vinden we het fijn om onszelf te ‘verwennen’ met een uitgebreide lunch.
Smartphone-obers
Bestellen via QR-codes, dat vinden we inmiddels de normaalste zaak van de wereld. En het werkt. Bestellen gaat sneller en makkelijker dan ooit. Dat kan de besteding per gast aanzienlijk verhogen. Nog snel een laatste rondje is zo besteld.
Haal daar je voordeel mee. QR-codes zijn snel aangemaakt, sticker op de tafel plakken en klaar.
Een simpele aanpassing die veel voor jouw horecazaak kan betekenen. Het personeel houdt meer tijd over voor de gast. En bovendien is er minder personeel nodig om alle bestellingen op te nemen.








