Waarom de workation voor ZZP'ers toch niet altijd even goed werkt...

Met dit herfstweer lonkt een tripje naar de zon. Werken vanaf een vakantiebestemming is dan ook bij veel mensen in trek, blijkt uit onderzoek van neobank N26. Naast dat zeven op de tien werkende Nederlanders nog altijd regelmatig op afstand werkt, ziet de ruime meerderheid (70 procent) dit ook wel zitten vanuit het buitenland. Waarom is men eigenlijk zo dol op het zogeheten ‘remote working’? Wat zijn de nadelen die hierbij komen kijken?
En welke arbeidsvoorwaarden hebben tegenwoordig nog meer prioriteit? N26 zocht het uit.
Productiever en gelukkiger
De mogelijkheid tot werken buiten kantoor vindt driekwart van de Nederlanders een absolute must - uiteraard mits hun beroep zich hiervoor leent. Voor de ruime meerderheid (80 procent) is dit dan ook een vereiste als zij op zoek zouden gaan naar een nieuwe baan. Niet voor niets zijn velen ervan overtuigd dat remote werken van positieve invloed is op zijn of haar productiviteit (70 procent), werkgeluk (65 procent) én creativiteit (62 procent).
Voor het internationale N26, waar zo’n 1500 mensen met 83 verschillende nationaliteiten werken verspreid over tien kantoren, is werken in een ander land dan al heel normaal. Daarnaast doen alle collega’s wel eens aan remote werken: ongeveer een kwart werkt permanent vanuit een andere standplaats. Jérémie Rosselli, General Manager van N26 Frankrijk en Benelux:
"Juist bedrijven in de tech- en neo-banksector kunnen de werkgrenzen opener maken. Het is onze kans om die te grijpen." De bank biedt haar werknemers dan ook een thuiswerkvergoeding van €900,- per jaar voor huishoudelijke benodigdheden en energieverbruik.
Bron; ManagersOnline